Precaucions

Precaucions i Perills

A la llar de vegades ens envolten algunes amenaces o perills per a la seguretat dels nostres gats. De vegades passen desapercebudes però cal estar molt pendent per no tenir cap incident.

La curiositat forma part de la naturalesa dels gats i en alguns casos pot ser perillosa


Plantes i Flors.

Hi ha plantes tòxiques per als gats que podem tenir dins de casa o al jardí que poden provocar seriosos problemes de salut fins i tot la mort. També podeu arribar a casa en forma de ram de flors, centres de taula nadalencs, etc, cal evitar totes aquelles plantes o flors perilloses. Aquí teniu algunes de les comunes que podeu tenir a casa. Tot i que davant del dubte sempre és millor allunyar-les del nostre gat:

Per a més informació podeu visitar aquesta fantàstica web AQUÍ.


Corrents d’aire i Portes

Com a totes les llars tenim portes que sovint les deixem obertes. Això pot provocar que en haver-hi un corrent d’aire la porta es tanqui bruscament atrapant el nostre gat produint-li lesions. Podem fer servir petites falques per calçar les portes o simplement tancar-les. També hi ha un altre risc que és en obrir la porta sense saber si el nostre gat està darrere seu, li podem fer mal a les potes en quedar atrapades a la franquícia que hi ha entre la porta i el terra.


Finestres i Balcons

Les finestres i balcons són perillosos, ja que els gats per naturalesa són molt curiosos. Són especialment perillosos quan són cadells, ja que en perseguir qualsevol insecte o simplement per curiositat es podrien caure. Per solucionar-ho nosaltres fem, per exemple, si volem ventilar una habitació, sala, menjador, etc. agafem el nostre gat i el tanquem a una habitació segura i ja podem ventilar amb tranquil·litat. Després de tancar les finestres ja els deixem sortir per tota la casa. Cal tenir especial cura amb els accessos als balcons, per exemple quan anem a estendre la roba, el gat surt darrere nostre i es pot pujar a la barana perillosament. Et recomanem estar especialment atents quan vinguin visites a casa que no coneguin aquests perills. Una altra solució seria en finestres o al balcó si és possible instal·lar una xarxa de seguretat. Hi ha de molts tipus, mides i colors però totes estan reforçades i s’instal·len fàcilment i així podem tenir finestres i balcons oberts.Més informació AQUÍ.


Altres Coses a tenir en compte

La calor extrema a l’estiu, productes químics al seu abast, lleixiu a l’aigüera, aigua amb sabó a la galleda del pal de fregar, és molt típic que acabin dins del cub. Assecadores/Rentadores amb la porta oberta, conviden a ficar-se dins. Hi ha alguns aliments perillosos com el raïm, xocolata per exemple, evitar que pugui tenir accés a aliments que no siguin els apropiats. Mobles amb les portes obertes, per exemple, obrim un calaix agafam alguna cosa i ens girem i en aquest precís instant el gat es fica dins i sense mirar tanquem el calaix, a l’estona el gat no apareix i escoltem molt fluixet un miollat constant. .. hi ha gat tancat. Són exemples quotidians que amb una mica d’atenció no suposaran cap problema.