Neteja Básica

Neteja d’Ulls i llagrimals

Un altre dels aspectes bàsics en la cura dels gats perses i que comporta molts dubtes als nous propietaris és la neteja dels ulls. Moltes vegades aquests gats llagrimegen en major o menor mesura deixant-los petites lleganyes que hem de netejar bé per dues raons: per higiene i per estètica (especialment els gats blancs o més clarets). És recomanable netejar bé els ulls cada dia (mínim una vegada al dia) ja sigui al moment del pentinat oa primera hora del matí en aixecar-nos. La zona dels llagrimals se sol «oxidar» fàcilment enfosquint la zona. En els gats de color blanc encara és més evident aquesta oxidació per la qual cosa recomanem fer més sovint la neteja d’aquesta zona.

NOTA: hem de rebutjar el cotó comú i el paper higiènic o tovallons de paper ja que poden desprendre fibres o ser massa abrasius i que us podran irritar o fins i tot fer mal a l’ull. També hem de rebutjar les tovalloletes humides ja que contens químics que podrien irritar els ulls.

Neteja del Nas

Normalment podem aprofitar el moment del bany per fer la neteja en profunditat del nas fàcilment. Si no en qualsevol moment que apreciem brutícia a la zona, ja sigui perquè ha menjat o per altre motiu podem netejar sempre amb una gasa estèril o disc cotó impregnat amb sèrum fisiològic o aigua.

Neteja d’Oïdes

S‘ha de fer amb certa assiduïtat (més o menys cada 15 dies) encara que és veritat que hi ha gats que produeixen més cera que altres. Per això es poden utilitzar tovalloletes humides per a mascotes o sense alcohol, netejant acuradament la part interna de l’orella i observant si hi ha excés de cera a l’orella externa. Si apreciem gran quantitat de cera sempre comentar amb el veterinari per fer una neteja més profunda amb algun producte o medicament més específic.

Materials Recomanats

No cal que siguin productes de marques concretes però sí de qualitat ja que els farem servir a parts molt sensibles del nostre gat.ibles de nuestro gato.