l’assecat

l’assecat dels cabells

Sempre hem de tenir preparats tots els utensilis que utilitzarem (principalment assecador de mà i pinta). Hi ha molts gats que els fa por trobar-se per primera vegada amb l’assecador i sobretot en posar-lo en marxa, per la qual cosa pot ajudar encendre l’assecador abans que el gat arribi al bany.

En primer lloc, eliminem l’excés d’aigua amb una tovallola el màxim possible. A continuació podem utilitzar un assecador de mà convencional encara que al mercat també assecador (Dyson) i expulsors d’aire professionals (Artero) amb millors prestacions en els nivells de soroll i potència.

També hi ha cabines d’assecatge que permeten l’assecatge controlat de diversos gats alhora.

És recomanable utilitzar un assecador de mà el menys sorollós possible per evitar que el gat s’incomodi en excés.

Hi ha gats que toleren més o menys l’assecador, alguns ho toleraran sense cap problema i altres ho toleraran encès però sense moviments bruscos. Per a aquests últims el recomanable seria utilitzar assecador normal amb un “porta-assecador” similar al de la foto obtenint així un “mans lliures” similar al dels assecadors-expulsors professionals.

Si no podem aconseguir-ne un, el que es pot fer és deixar l’assecador immòbil sobre una tovallola i posar el gat en la direcció de l’aire, o bé provar amb aquests petits calefactors usats pel bany que desprenen aire calent i fan molt poc soroll.

   Però sens dubte l’opció més còmoda i especialment indicat per a principiants és fer-ho per parelles: Un subjecta l’assecador i l’altre pentina i manipula el gat.

No els ensenyis l’assecador encès al gat si no ve del bany directament. És curiós com de vegades un mateix gat pot rebutjar-lo del tot si l’encenem en sec sense venir del bany, o accepta’l de bon grat si ve d’aquí (al venir mullat agrairà l’aire calent).

Un bon consell

Compte amb la temperatura de l’assecador !!

Primer provem a la nostra mà la temperatura i si està molt calenta i ho deixem fix sempre al mateix punt li pot fer mal i això evidentment no li agradarà res. Podem començar amb una temperatura temperada-calenta per acabar amb un aire més fred.

Començarem a assecar-lo pel llom, ventre, costats, cua, potes, pit i finalment coll i cap lleugerament.

   Els nostres moviments amb la pinta i assecador han de ser precisos i constants perquè l’assecat sigui més fàcil i el pentinarem principalment a contrapèl, cosa que deixarà un aspecte més voluminós i més “esponjós”.