Hidratació

Un dels problemes que ens trobem amb l’aigua, és que el gat es mullarà al beure en els abeuradors convencionals, ficant les potes dins de l’aigua i mullant-tot el pèl de l’collaret (barbeta i coll) que tant de temps ens ha portat rentar assecar-pentinar. Conseqüentment un dels inconvenients a deixar els cabells del collaret mullat és que el pèl s’oxidarà i es tornarà un color fosc i lleig (especialment en colors clars) a més de facilitar els nusos i enredones i possibles problemes a la pell. A l’estiu és menys preocupant ja que s’assecaran ràpidament, a l’hivern si que és més problemàtic ja que romandran humits molt més temps.

El nostre gat sempre ha de tenir a la seva disposició aigua fresca. Cal canviar-la cada dia.

 Per evitar això és molt comú utilitzar els denominats abeuradors de conill (els «de bola», Abeurador conill tipus 1 i 2) que fan que el gat begui només la quantitat necessària i no es mulli. A el principi pot ser que li costi beure, tot i que nosaltres en quatregrapes des de cadells els ensenyem a utilitzar-los. Per estimular que beguin d’aquests podem posar una mica de malt o multivitaminas a la punta de l’bebero o alguna cosa que li agradi molt perquè ho vagi a llepar i descobreixi la manera de fer sortir aigua. Com els costa més treball beure requereix paciència però sobretot cal estar atents que realment beguin, és molt fàcil de reconèixer quan ho fan ja que el so de l’abeurador a l’beure és molt característic.

L’abeurador tipus 2 sol donar problemes per instal·lar-lo a casa ja que estan dissenyats per gàbies i no es mantenen de peu molt bé. Si tenim alguna gàbia d’aïllament el podem instal·lar en ella. No ho fem servir molt.

Pel que fa a el tipus 3 és el més fem servir ja que per a ells és més còmode i com l’obertura on es troba l’aigua és petita no solen mullar tant que amb els convencionals, però sempre es mullen una mica, la barbeta normalment. És fàcil de netejar però és delicat l’ompliment i sobretot a l’posar al seu lloc sol tenir pèrdues d’aigua en aquest precís moment pel que et recomano que utilitzis un plat, baieta o safata que retingui aquestes perdudes.