Espai i Instal·lacions

 Disposem en un entorn rural amb instal·lacions condicionades per a les seves necessitats. A l’interior (la nostra llar) i la seva gatera on es realitzen les seves cures, banys, assecat, raspallats i refugi quan plou. Sempre tenim controlat l’accés a aquests espais on les gates conviuen totes juntes i els gats tenen el seu propi espai així els podem gestionar en èpoques de zel. Normalment rotamos aquests espais perquè tots els nostres gats i gates puguin canviar i gaudir d’aquests.

També anem introduint regularment nous estímuls perquè juguin i s’exerciten, joguines, rascadors, plataformes de fusta, seients, bulli gatera. Però sobretot nosaltres els hi dediquem molt de temps a jugar amb ells quan surten a l’exterior enfortint així la confiança i poder examinar el seu comportament i salut.

Aquesta mobilitat en els espais, sobretot a l’interior, els acostuma a les diferents situacions domèstiques que tenim a casa, sorolls: com rentadores, aspiradores, obrir i tancar portes per exemple. També aprenen a respectar altres espais com la cuina, escales, el bany ja que poden ser perillosos i cal corregir conductes que els suposin un risc.