Mediona, Catalonia
+34617540622
info@quatregrapes.cat

Neteja dels Ulls, Nas i Urelles

Materials

Un altre dels aspectes bàsics en la cura dels gats perses i que comporta molts dubtes als seus nous propietaris és la neteja dels ulls.
Moltes vegades aquests gats lagrimean en major o menor mesura deixant-los petites lleganyes hem de netejar bé per dues raons: per estètica (especialment els gats blancs o més clarets) i per higiene.
És recomanable netejar bé els ulls cada dia (mínim un cop al dia) ja sigui en el moment del pentinat o a primera hora del matí a l’aixecar-nos.
Si el gat llagrimeja en excés serà necessari netejar-més sovint i acudir al veterinari per si fos necessari receptar algun tipus de coliri.

NOTA: hem de rebutjar el cotó comú i el paper higiènic ja que aquests desprenen fibres que li podran irritar o fins i tot fer més mal a l’ull. També hem de rebutjar els tovallons convencionals i les “tovalloletes humides

     Mullarem lleugerament en aigua temperada el cotó desmaquillador i netejarem a fons l’ull del gat, fent especial atenció a la zona de l’lacrimal, després l’hi va assecarem amb un altre cotó com aquest (ara sec) o amb paper tisú suau.

    Com hem dit abans en gats blancs o de colors clars es notarà més la brutícia en els lacrimals que en els de color més fosc, de manera que també podem recórrer a una solució d’àcid bòric en aigua.

Àcid Bòric:

    Es pot aconseguir fàcilment a la farmàcia (pot 100 gr. en pols).
    Diluirem 2 cullerades soperes d’àcid bòric en un flascó 500 ml. per després omplir d’aigua (tèbia per facilitar la dissolució) i el agitem fins diluir completament.

    El aplicarem de la mateixa manera que ho vam fer anteriorment amb els cotons desmaquillants però amb especial cura que no penetri res als ulls, nas ni boca i després ho assequem bé.
    La neteja del nas no requereix tantes atencions i moltes vegades no és ni tan sols necessària, així que ho podem fer de la mateixa manera que ho fem amb els ulls (Evidentment aquí no farem servir MAI l’àcid bòric)

borico

La neteja de les Orelles

    S’ha de realitzar amb certa assiduïtat (més o menys cada 15 dies) tot i que és veritat que hi ha gats que produeixen més cera que altres.
    Per a això es poden utilitzar bastonets de cotó, però netejant només la part externa de l’oïda i prestant atenció a no ficar el pal dins del pavelló auditiu doncs podríem trencar el timpà o causar una infecció.

   També ho podem fer amb tovalloletes especials que podem trobar a la clínica veterinària o amb tovalloletes per a nadons (sense alcohol)