Mediona, Catalonia
+34617540622
info@quatregrapes.cat

Les Urpes

Necessaries

Hem d’aprendre a tallar-li les ungles nosaltres mateixos sense necessitat d’haver d’anar al veterinari ja que serà menys estressant pel gat. Tallar-les amb certa freqüència evitarà possibles esgarrapades i evitarem que tingui la temptació de esmolar-les constantment als mobles o sofàs de la casa (si li tallem les ungles i instal·lem un gratador perquè ell pugui esmolar-se-les, això no arribarà a succeir).També ens podem trobar amb un altre problema si arribessin a créixer massa les ungles se li podríen clavar en els coixinets de les potes i conseqüentment provocar qualsevol infecció.Per tallar-les podem fer servir unes tisores especials que podrem trobar en qualsevol clínica, o a qualsevol botiga especialitzada o a Internet.

cortaunas

 Procediment

     Només hem de de tallar la punta de les ungles, fent especial atenció a no tocar amb les tisores la part rosada que veurem a contrallum de l’ungla, que és on es troben els vasos sanguinis (si això arribés a ocórrer o tocar aquesta part rosada, no cal alarmar-se, en breu es tallarà aquesta petita hemorràgia).

   Amb una petita pressió sobre els seus dits, traurem l’ungla per així poder veure-la millor i poder tallar-més fàcil.

   Si el gat es posa nerviós és millor esperar-se a que es tranquil·litzi (moltes vegades l’ideal és fer-ho quan el gat està tranquil, o gairebé adormit).

uña1