Mediona, Catalonia
+34617540622
info@quatregrapes.cat

El Pentinat

Amb quina Freqüència?

El pentinat deu ser diari. Sempre hem de tenir un moment al dia per raspallar i pentinar al nostre gat.
Quan s’acostumi li resultarà agradable i aquesta serà la millor manera de que no se li s’enredi els cabells i conseqüentment no apareguin els indesitjats “nusos” (a més de ser poc estètics els nusos faran que els cabells li tiri de la pell i això li molestarà ).

Les Pintes

   La pinta és l’eina més important per al dia a dia.
Les pintes més recomanats són com els que apareixen a la foto, de puntes llargues i fines que faran que penetrin bé i ens permetin retirar tot el pèl mort.

També es poden servir cardes com a complement a la pinta, però cal anar amb compte en no abusar-ne ja que podem arrencar-molt pèl.

Peine2

Com pentinar (passos)

   1.-Comencem primer pentinant a la zona del coll (el “collaret”) pentinant cap avall, eliminant tots els possibles nusos que ens trobem.

   2.-Continuarem amb la zona del clatell i el cos, pentinant sempre en la direcció del pèl, si es vol al final podem fer-ho a contrapèl per donar-li més volum (acció molt comuna entre els expositors en el moment previ de presentar el gat al jutge)

  3.-Finalment la part posterior serà pentinada amb molta cura de dalt a baix. (Amb compte de no fer-li mal a “les seves parts”).

   Cal especial atenció el pentinat de la cua, pentinando-la a contrapèl o no segons l’acabat que li vulguem donar. La cua no cal que es pentini cada dia mentre s’observi que el pèl sigui suau i sense nusos (amb fer-ho una vegada a la setmana serà suficient per mantenir-la en bones condicions). L’abús del raspallat a la cua pot facilitar l’aparició de greix, especialment en gats sencers (no castrats) i també és possible que li arrenquem molt pèl, quedant-li conseqüentment una cua “despoblada” que tampoc l’afavoreix.

peinado1peinado4