Mediona, Catalonia
+34617540622
info@quatregrapes.cat

L’assecat del pel

   Primer hem de tenir preparats tots els estris que anem a utilitzar
(principalment assecador de mà i pinta).
   

   Hi ha molts gats que els fa por enfrontar-se per primer cop a l’assecador i sobretot al engegar, pel que pot ajudar encendre l’assecador abans de portar al gat.

   Podem fer servir un assecador de mà normal i corrent (com més potent millor) encara que al mercat també hi assecadors i expulsors d’aire professionals. Un dels avantatges d’aquests assecadors professionals és que ens permet deixar les mans lliures i així podem manipular millor al gat.

   Sobre això dir que hi ha gats que toleren més o menys l’assecador, alguns ho toleraran sense cap problema i d’altres ho toleraran encès però sense moviments. Si per a aquests últims el que utilitzarem és un assecador normal, l’ideal és poder col·locar un “porta-assecador” semblant al de la foto de baix obtenint així un “mans lliures” semblant al dels assecadors-expulsors professionals.

   Si no podem aconseguir un, el que es pot fer és deixar l’assecador immòbil sobre una tovallola i posar al gat en la direcció de l’aire, o bé provar amb aquests petits calefactors usats per al bany que desprenen aire calent i fan molt poc soroll.

   Però sens dubte l’opció més còmoda i especialment indicat per a principiants és la de fer-ho per parelles: Un subjecta l’assecador i l’altre pentina i manipula al gat.
Nota: No li presenti l’assecador encès al gat si no ve directament del bany, és curiós com a vegades un mateix gat ho pot rebutjar per complet si l’hi posem des sec sense previ bany o acceptar-ho amb grat si ve del bany (en venir mullat del bany agrairà aquest aire calentet)Començarem a assecar-lo.

   Mentre un subjecta l’assecador l’altre ho pentinarà suaument amb la pinta, separant els pèls fins que cada pèl queda “solt” i lliure (d’aquí la dita que “cal raspallar pèl a pèl”).
Compte amb la temperatura de l’assecador !!
Sí està molt calent i ho deixem fix sempre en el mateix punt li pot fer mal i això evidentment no li agradarà gens. Podem començar amb una temperatura temperada-calenta per acabar amb un aire més fred.

   Començarem a assecar-lo pel coll, llom i costats.
Els nostres moviments amb la pinta han de ser precisos i constants perquè l’assecat sigui més fàcil i el pentinarem principalment a contrapèl, el que li deixarà un aspecte més voluminós i més “esponjós”

   Hi ha unes zones més sensibles per al gat (cara, front, clatell i en alguns cua i extremitats) que a la majoria no els agrada gens, aquestes parts les podem deixar per al final i anar donant-los ocasionalment.
    També hem de fer especial atenció a la seva zona posterior (cura no li fem mal amb la pinta, li hem d’aixecar la cua per tenir major visibilitat) i a les seves extremitats i la zona de les aixelles on és molt comú la presència de petits nusos.

   Per pentinar aquestes zones hem de passar la pinta amb molt de compte, si es deixa podem provar a posar el gat “panxa amunt” si no, el podem posar de peu sobre les potes del darrere subjectant-lo per les davanteres (mentre un ho subjecta l’altre seca i pentina).

   Finalment ens encarregarem de la cua i de les potes.
La cua la pentinarem també a contrapèl o a favor de pèl (segons l’acabat que li volem donar), però el més important és que cada un dels pèls que componen la cua quedin “solts”
    Per les potes utilitzarem preferiblement la carda, peinándolas a contra pèl fins que estiguin ben seques.
   També és una molt bona opció donar-li a aquestes zones “a estones” durant l’assecat, així al final amb un petit repàs serà suficient.