Mediona, Catalonia
+34617540622
info@quatregrapes.cat

Aigua i Abeurador

 Tipus d’abeuradors

   Un altre dels aspectes importants en la cura i manteniment del nostre persa, és la seva alimentació.
   No cal dir que hem de donar-li un bon pinso (preferiblement de gamma alta, ja que aquests seran de major qualitat) i que ha de tenir sempre a la seva disposició de la mateixa manera que tindrà sempre disponible aigua fresca.

   Un dels problemes que ens trobem amb l’aigua, és que el gat es mullarà al beure dins dels abeuradors convencionals, ficant les potes dins de l’aigua i mullant tot el pèl del collaret que tant de temps ens ha portat rentar-secar- pentinar.

   Conseqüentment un dels inconvenients en deixar el pèl del collaret mullat és que el pèl s’oxidarà i es tornarà un color fosc i lleig (especialment en colors clars) a més de facilitar els nusos i embolics.

   Per evitar això és molt comú utilitzar els denominats abeuradors de conill (els “de bola”) que fan que el gat begui només la quantitat necessària i no es mulli. Al principi és normal que no sàpiga beure, però podem ajudar apropant el musell a la sortida d’aigua i “fent-li veure” com funciona (també podem posar una mica de malt o multivitaminas, alguna cosa que li agradi molt, a la sortida de l’aigua per que ho vagi a llepar i descobreixi la manera de fer sortir aigua d’aquest nou trasto).

   Molta gent troba problemes a l’hora d’instal·lar aquests tipus d’abeuradors. Nosaltres proposem un mètode molt fàcil d’instal·lar: Mitjançant el suport que tenen les bicicletes per dipositar el ampolla d’aigua (ho podem aconseguir en la majoria de les botigues d’esport) el qual cargolarem a la paret a l’altura adequada i aquí dipositem l’abeurador . Per a aquells gats que no aconsegueixen habituar-se pot fer-se servir un abeurador de conill sense bola..

botella3 Botella2
botella1